Ποιά είναι η διαδικασία αποζημίωσης σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος?


Η πρώτη ενέργεια που πρέπει να κάνετε σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος είναι να καλέσετε την τροχαία και την φροντίδα ατυχήματος. Στη συνέχεια προσπαθήστε να συγκεντρώσετε όσο περισσότερα στοιχεία μπορείτε για το τρακάρισμα. Ονόματα, τηλέφωνα μαρτύρων, αριθμούς αυτοκινήτων που ήταν παρόντες στο περιστατικό.
Καλό είναι να φωτογραφήσετε τη σκηνή του ατυχήματος προτού μετακινηθούν τα οχήματα. Η φροντίδα ατυχήματος μπορεί να σας βοηθήσει με την φωτογράφηση.
Θα πρέπει επίσης να πάρετε τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας του οδηγού που σας χτύπησε και τα στοιχεία της ασφαλιστικής εταιρείας που καλύπτει το όχημα του. Την πλήρη καταγραφή θα κάνει και η Αστυνομία όταν θα έρθει στον τόπο του ατυχήματος.

Μετά από ένα ατύχημα θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την ασφαλιστική εταιρεία σας για να κάνετε θετική δήλωση αν φταίτε ή αρνητική αν δεν είστε υπαίτιος.
Αν δεν ευθύνεστε για τη σύγκρουση, για να επισκευάσετε τις ζημιές του οχήματός σας διαλέγετε συνεργείο και ζητάτε από την ασφαλιστική εταιρεία του οδηγού που ήταν υπαίτιος του ατυχήματος να στείλει πραγματογνώμονα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Μόλις επισκευαστεί το όχημά σας και αφού έχετε στα χέρια σας όλα τα τιμολόγια τηε επισκευής και των ανταλλακτικών επικοινωνήστε με την ασφαλιστική εταιρεία του οδηγού που σας χτύπησε για να προχωρήσετε στην αποζημίωσή σας.

Επιστροφή στην Αρχική σελίδα